Environmental 22/ 04

Environmental 22/ 04 este o colecție de modă realizată din materiale naturale. Tema centrală a acestei colecții este reprezentată de prezența excesivă a deșeurilor în natură. Alege recompensa care ți se potrivește și fii alături de mine în susținerea mediului înconjurător!

Inițiatorii campaniei

Baciu Raluca
Baciu Raluca
154 euro

15% din 1000 euro necesari

Nefinanțat

mai sunt

0 secunde

durata campaniei

18 Mar / 02 May

susținatori

4

Finanțare fixă - Proiectul trebuie finanțat 100%.
În caz contrar, banii sunt returnati.

ENVIROMENTAL 22/ 04 este a doua colecție a brandului vestimentar românesc RB Design, o colecție capsulă realizată din materiale naturale precum inul și bumbacul organic. 22 Aprilie reprezintă Ziua Internațională a Pământului. Această colecție este inspirată din problemele actuale ale mediului înconjurator (prezența plasticului în natură și folosirea lui în exces) și înlocuiește bumbacul obișnuit cu cel organic deoarece acesta diminuează impactul dăunător asupra mediului.


Atât designul colecției, cât și direcția creativă a fotografiilor și a video-ului sunt concepte proprii.

ENVIRONMENTAL 22/ 04 este o colecție confecționată din piese ușor de purtat și confortabile. 

Articolele vestimentare din această colecție pot fi purtate împreuna, dar și separat, fiind piese statement, unisex, care aduc un aer de actualitate ținutei.

Printul reprezintă umbra unor obiecte din plastic găsite pe strazile orașului, iar imaginea folosită este realizată din nuanțe naturale care oferă un amestec de lumină și întuneric. 

Cantitatea de culori folosită este diminuată pentru a reduce substanțele chimice utilizate în vopsirea materialelor.

Paleta cromatică este predominată de tonuri neutre cu mici accente reci de culoare.


Conceptul acestei colecții este contra curentului fast fashion, iar piesele sunt durabile, calitative și vor rămâne în tendințe.
Stadiul actual al proiectului

Proiectul Environmental 22/ 04 a început odată cu participarea mea la programul Creative Business Studio, organizat de Impact Hub Bucharest. Alături de mentorul meu, Ioana Ciolacu (Fashion Designer) și alți antreprenori și specialiști cu experiență, am dezvoltat planul de afaceri și am pregătit lansarea propriei mele afaceri în industria creativă

Această colecție încurajează oamenii să utilizeze sacoșe din materiale naturale și să renunțe la utilizarea celor de plastic. Următorii pași de făcut

După încheierea campaniei, în 30 de zile voi produce articolele vestimentare și le voi trimite susținătorilor.

Transportul nu este inclus.

În următoarele luni va fi lansat site-ul unde vei găsi următoarea colecție toamnă/ iarnă 19/20 plus câteva produse reprezentative pentru brandul RB Design.

Pe viitor, voi realiza produse în serie și voi participa la cât mai multe târguri, urmând ca hainele să fie vândute în concept stores naționale, precum și internaționale.

Echipa proiectului

Numele meu e Raluca Baciu și în 2018 am înființat brandul RB Design. Sunt absolventă a secției de Modă- Design Vestimentar, din cadrul Universității Naționale de Arte București, în prezent masterandă la secția Strategii de Modă și Costum, în cadrul aceleiași universități.

În urma experienței acumulate și a diferitelor direcții abordate până acum, RB Design apare sub forma unui proiect sinteză, care combină arta cu funcționalitatea, inspirându-se din cultura străzii. Astfel, elemente care vizează viața cotidiană sau probleme sociale sunt combinate pentru a crea articole vestimentare unisex destinate purtării.

Una dintre cele mai mari realizări pentru mine este proiectul de licență care constă într-o colecție formată din șase ținute prezentate în cadrul Galei UNAB. Acest proiect a fost prima colecție a mea, numită DOWNTOWNERS, care a pornit de la stadiul de concept, până la produsul finit. Colecția DOWNTOWNERS a fost ilustrată într-un editorial al revistei Kaltblut Magazine și a reușit să câștige Premiul Special la concursul Be Creative 2018 din Sibiu.

Am participat împreună cu facultatea la patru ediții ale târgului de design V for Vintage, la o ediție a târgului Detox Market, iar împreună cu alți tineri designeri am participat la Designers Squad Sale care a avut loc la Resale Shop.

Am participat cu un proiect colectiv, la prezentarea din Paris în cadrul unui eveniment susținut de Institut Culturel Roumain de Paris și Ambasada României în Franța.

Mă poți găsi pe:Puncte de risc în realizarea proiectului

Este posibil să apară mici întârzieri în procesul de producție și livrare a hainelor deoarece furnizorii cu care lucrez au la rândul lor un flux încărcat de comenzi, dar voi avea grijă să rezolv problemele cu profesionalism și transparență, voi găsi noi soluții, iar produsele vor fi la tine cât mai repede posibil.

Dacă ai întrebări imi poți scrie pe [email protected] sau pe instagram. Îți voi răspunde cu mult drag!