Recul

Recul este un ecosistem creativ, un remediu cultural pentru tine, cel care vrei să regăsești lucrurile care sunt cu adevărat importante. Este locul în care ai voie să te joci și să râzi. Recul se dedică recuperării firescului pe care-l readuce în viața ta prin: teatru, improvizație și cursuri.

Inițiatorii campaniei

Adriana Bordeanu
Adriana Bordeanu
Adina Maria Sandu
Adina Maria Sandu
Bogdan Untilă
Bogdan Untilă
1352 euro

25% din 5500 euro necesari

Nefinanțat

mai sunt

0 secunde

durata campaniei

03 Nov / 15 Dec

susținatori

18

Finanțare fixă - Proiectul trebuie finanțat 100%.
În caz contrar, banii sunt returnati.

Povestea ta

Imaginează-ți că ai putea să-ți transformi realitatea de zi cu zi într-un spectacol.

Cel mai recent conflict al tău din birou, situația emoționantă pe care ai trăit-o, cea mai mare frică a ta, pe toate le vezi jucate în fața ta. Brusc, lumea devine un loc mai familiar, reușești să vezi și cealaltă perspectivă, poți să normalizezi ceea ce credeai că doar ție ți se întâmplă și totul devine de-a dreptul amuzant. Monstrul interior a fost îmblânzit. Ce roluri îți oferim în această poveste?

Rolul de Cursant Recul: recompensele puse la dispoziție din zona Recul School cresc gradual în nivel de implicare (durată / commitment) însă au câteva elemente în comun: spontaneitate - se bazează și dezvoltă capacitatea de a face asocieri, de a genera idei fără a le supune filtrului judecății - libertate în exprimare - toate acele lucruri pe care nu le spui în timpul zilei, seara, în cursurile Recul - se pot transforma în adevărate oferte pentru scene - adaptabilitate - te pregătești să fii nepregătit.


Rolul de Spectator Recul: spectacolele de teatru și improvizație îți vor pune în scenă teme cu un grad foarte ridicat de relevanță. Fie că este vorba de o conversație de câteva minute pe care actorii o vor purta cu tine înainte de a juca pe scenă, fie că este vorba de piese de teatru care tratează temele din cotidian. Recompensele pe care le poți achiziționa în cadrul campaniei îți dau posibilitatea să fii parte din spectacol.


Povestea Recul:

Recul este locul în care toate aceste lucruri sunt posibile. Pe Splaiul Unirii numărul 160 am deschis un spațiu de joacă care nu ține cont de vârstă, un loc pentru adulți și copii care restabilește conexiunea dintre om și cultură prin: Recul Theatre: un teatru independent care produce spectacole de teatru, improvizație, sketch comedy sau muzical; Recul School: o școală aflată la intersecția dintre artă, joacă, intuiție și învățare; Recul Space: un spațiu de socializare cu bar, energie creativă și comunitate puternică.


Povestea noastră, împreună

Ți-am pregătit o colecție de experiențe care te vor ajuta să te reconectezi cu tine:

Bilete la spectacole în Recul Theatre: cuvântul cheie al spectacolelor din Recul este relevanță. Atât spectacolele de teatru, cât și improvizația, sketch-urile sau spectacolele muzicale îți vor oferi șansa să vezi pe scenă subiecte de actualitate, preocupări reale ale tale și ale oamenilor din sală.

Cursuri în Recul School: de la experiențe scurte care te vor purta prin elementele de inițiere ale teatrului de improvizație, până la experiențe complete de învățare pe termen lung, spațiul de joacă îți este locul unde te vei reconecta cu tine - totul într-o comunitate suport.

Experiențe creative în Recul Space: tabletop roleplaying games, seri tematice în comunitate, activități creative care se întâmplă doar în cei 850 m2 din Splaiul Unirii, aceste experiențe vor fi activate doar cu anumite ocazii speciale în această campanie.

Ne scriem povestea ÎMPREUNĂ firesc pentru că prin orice achiziție a recompenselor descrise aici vei contribui la amenajarea continuă a spațiului de școală.
Stadiul actual al proiectului

Deschidem porțile Recul în luna noiembrie. Pregătim producții noi de teatru, improvizație, sketch comedy și muzical, deschidem înscrieri pentru cursurile de începători, avem grupe de cursanți care abia așteaptă să debuteze, recrutăm dintre cursanții avansați să joace alături de noi. Din noiembrie ne vom regăsi din nou toți din comunitate uniți în același spațiu. 

Următorii pași de făcut

Din 2015 Recul se ferește de rigiditate și se concentrează pe a fi relevant și astfel s-a născut un ecosistem creativ - panaceu pentru alienare. Vom continua să producem spectacole și să susținem cursuri. Vom continua să ne urmărim scopurile: să colaborăm mai bine, să fim mai conștienți de cum și în câte feluri comunicăm, să descoperim libertatea între reguli și să ne accesăm creativitatea ușor. Și vom răspândi cât putem de bine remediul cultural.
Echipa proiectului

Echipa Recul este formată din: Vlad Dragomirescu, Bogdan Untilă, Adina Sandu, Adriana Bordeanu, Alexandra Băjan, Dan Codreanu, Dan Miron și Florin Lungu. Jucăm, predăm, regizăm, creăm curricule pentru cursuri. Am învățat tot ce a fost nevoie, am învățat  unii de la ceilalți și din 2015 facem ca Recul să se întâmple. Dincolo de latura noastră artistică, noi – echipa Recul, suntem o echipă de antreprenori tineri, având experiențe din domenii diferite dar care sub aceiași umbrelă se completează. Setul nostru de competențe este atuul nostru, ne place să facem lucrurile diferit, să reducem din opțiuni fără să taiem din perspective. Suntem prezenți și mai ales interesați de ceea ce se întampla pe piața economică de business, fie că ne referim la industria culturală & creativă, la cea de Learning & Development, la cea de evenimente private sau pur și simplu ca mobilitate economică antreprenorială.


Puncte de risc în realizarea proiectului

La recompensa numită bilet de teatru nu există niciun risc. Noi din 2015 susținem spectacole și organizăm cursuri constant. Singurul risc pe care l-am identificat este neatingerea unui număr suficient de partcipanți la unul dintre cursurile de improvizație. În acest caz cursul nu se va organiza, iar banii vor returnați. Riscul este destul de mic. Am reușit din 2015 să avem toate grupele complete, avem cursuri on going și putem apela la comunitate pentru a strânge numărul suficient de participanți. Caz de forță majoră suntem on și pentru improv one to one.


Pentru orice întrebări sau curiozitate sunați-ne la 0722 534 597 și o să vă răspundă Adriana sau scrieți-ne pe [email protected] sau pe facebook. Suntem foarte responsive.

189 euro +
Impro cu copilul tău! Probabil că citești aceste rânduri, pentru că te gândești să îl înscrii pe copilul tău la un curs de teatru de improvizație, care să îl dezvolte într-un cadru fun, să îi sporească imaginația și capacitatea de a se integra și colabora într-un grup cu alți copii. Este perfect! Dar, ce ai zice, ca în loc să îl aștepți să iasă de la curs, stând pe telefon sau bând o cafea, să participi alături de el și să înțelegi ce face, pentru ca apoi să vorbiți despre asta tot weekend-ul. Este o oportunitate bună să petreci mai mult timp cu copilul tău, în timp ce vă distrați și găsiți modalități noi de a vă conecta. Acest curs se axează pe distracție, dar pune accent și pe aptitudini precum ascultare activă, comunicare și creativitate.. Ne vom întâlni o dată pe săptămână, sâmbăta, câte o oră și jumătate, pe durata a 6 săptămâni. Cursul se va încheia cu un impro jam în care copiii și părinții vor colabora așa cum nu au făcut-o niciodată! Trainerii acestui curs sunt Dan Codreanu, actor la Teatrul de Animație Țăndărică, cu experiență de peste 8 ani de zile în lucrul cu copiii și dezvoltarea lor personală folosind metode de actorie și teatru de improvizație, alături de Dan Miron, improvizator cu o experiență de peste 8 ani de zile, în echipa Recul și Urban Impro. Cursul se va desfășura o dată pe săptămână și va avea loc sâmbăta de la ora 13.00. Durează 1h 30 min și se va desfășura în teatrul Recul - Splaiul Unirii 160. Fiecare grupă va avea maxim 12 participanți. Cost curs: 189 euro Prețul cursului include participarea copilului și a unuia dintre părinți. Cursul cuprinde 6 întâlniri. Prima întâlnire - Sâmbătă11 ianuarie 2020. După ce faceți plata, vă rugăm să completați următorul formular https://bit.ly/2pR2bgf Abia așteptăm să vă cunoaștem!
January 2020
0 / 8
Data livrare recompensă
S-au cumpărat 0 recompense din 8 disponibile