Reglass - The Upcycled Sunglasses

Reglass - primii ochelari realizați din plastic reciclat din România. Asamblați manual, aceștia sunt îmbinarea perfectă între sustenabilitate și modă. Descoperă cum poți "vedea" o lume mai bună!

Inițiatorii campaniei

Eduard Gabriel
Eduard Gabriel
1083 euro

36% din 3000 euro necesari

Nefinanțat

mai sunt

0 secunde

durata campaniei

03 Apr / 13 May

susținatori

33

Finanțare fixă - Proiectul trebuie finanțat 100%.
În caz contrar, banii sunt returnati.

Salut, noi suntem Ireuse, câștigătorii Social Impact Award 2018. Venim cu un nou concept de ochelari de soare pentru ca tu să te bucuri de aventurile vieții cu mai puțină risipă. REGLASS sunt primii ochelari manufacturați din plastic reciclat din România.

Problema plasticului nu a fost mai urgentă ca azi. În fiecare minut, contribuim inconștient sau nu la poluarea mediului înconjurător. Cu ochelarii REGLASS vrem ca tu să vezi o lume mai bună cu mai puțină risipă.                                    Transformăm plasticul de azi în ochelarii de mâine


Prezentare produs

 Odată ce plasticul a ajuns în gropile de gunoi, în ape și râuri, pierdem întregul potențial și control al acestui material. Alături de tine, vrem să demonstrăm că există valoare în acest material aruncat și că putem găsi soluții la problemele cauzate de producerea lui în masă.   


 

Credem că există o compatibilitate perfectă între sustenabilitate și modă. Drept urmare, după zeci de ore de schițări și prototipări, unde am învățat cum să nu facem niște ochelari de soare, am adus pe lume REGLASS. Sunt adaptați la un stil modern-retro, atât pentru tine, tipule responsabil, cât și pentru tine, domnișoara eco. Da, sunt unisex, și credem te va ajuta să devii responsabil de lumea ta, cu un plus de stil.


Testimoniale:

Am lucrat alături de oamenii frumoși de la Ireuse și m-au inspirat prin abilitatea pe care o au de a-și păstra focusul pe viziunea lor și perseverența cu care și-au schimbat acțiunile până au ajuns la rezultatul dorit. Cred într-o lume în care folosim și refolosim deștept plasticul și le sunt recunoscătoare Andreei și lui Gabriel că o construiesc. - Cristina Barbu, co-founder enjoy & SIA winner 2018 
 Inițiativa Ireuse mă determină să fac ce îi sugerează și numele: să reutilizez. Ochelarii acestor tineri provoacă status quo al românului și demostrează că se poate face upcycle cu plasticul din mâna noastră. Great idea! Can’t wait to use REGLASS! - Ștefan Buciuc, founder Let's do it Romania!
 Andreea și Gabi au fost printre cei mai determinați finaliști Social Impact Award din 2018. Au lucrat cu dedicare, au fost flexibili să își schimbe abordarea pe parcurs și au fost acolo în orice moment, să învețe cât mai multe despre ce înseamnă să construiești o afacere socială. A fost o bucurie să lucrăm împreună și să vedem cum IReUse Studio prinde viață. - Corina Angelescu, National Coordinator SIA Romania


Ramele tale vin alături de lentilele organice remarcabile,  produse de Rhein Vision în România. Sunt geniale, pe bune!

Cu protecție UVA/UBV ai posibilitatea să alegi între lentilele maro și cele mirror.

Lentilele maro sunt lentile organice care te protejează de lumina zilnică din oraș, din timpul condusului sau la o ieșire la terasă cu amicii. Pe lângă funcționalitățile de bază, ele aduc o culoare caldă, prietenoasă, fără dureri de cap.

Lentilele cu strat mirror sunt destinate activităților unde lumina soarelui are reflexii puternice în apă, zăpadă, nisip sau pe vârf de munte. Ochelarii cu strat mirror limitează cantitatea de lumină astfel încât să te simți mai confortabil.

                                           


Stadiul actual al proiectului

Cu mult entuziasm proiectul Ireuse a luat naștere în incubatorul de afaceri Social Impact Award 2018, iar în momentul de față ochelarii Reglass sunt la stadiul de MVP (minimum valuable product). Am dezvoltat și testat prototipul cu mare atenție, iar acum avem nevoie de tine să ducem proiectul la următorul nivel!


Mai mult decât atât, dacă cu ajutorul tău vom atinge pragul de 4000 de euro, vei avea opțiunea să ai ambele variante într-o singură pereche de ochelariUrmătorii pași de făcut

Echipa proiectului

Ireuse are în spate 3 tineri care respiră #impact aproape în fiecare zi. Noi suntem Gabi, Andreea și Darius, tineri studenți implicați și curioși a tot ce înseamna antreprenoriat social în România.

Călătorind cu diferite proiecte universitare sau scurte vacanțe, am observat consumul excesiv de plastic de unică folosință. După ce am văzut și auzit atât de mult despre daunele aduse mediului, am decis să inițiam împreună o mișcare. Acel ceva a determinat multe idei și tot atâtea au și eșuat. De data asta ne-am oprit la Ireuse.


Puncte de risc în realizarea proiectului

 A crea rame de ochelari este un proces minuțios. Și asta o demonstrează zecile de prototipuri lucrate și asamblate manual.

 Pentru că producem ochelarii de la zero este posibil să existe o perioadă de întârziere a distribuirii lor din cauza că majoritatea etapelor de creație este manuală.

 Ne place ce facem și visăm măreț. Poate la anul ne vei vedea la festivalurile de muzică din țară unde vom produce LIVE ochelarii utilizând capacele sticlelor și paharul din mâna ta.

 Până atunci, vom ține în permanență legătura pe mail și pe telefon, spunându-ți în ce stadiu sunt ochelarii tăi.

 Contactează-ne oricând la adresa: 

 [email protected]  sau mai repede ne suni la +40736087006.