Tzitzi și Poc prind viață prin AR

Lansăm prima carte de colorat care folosește realitatea augmentată pentru dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor cu vârsta între 2 și 8 ani.

Inițiatorii campaniei

Mihaela Timpau
Mihaela Timpau
MIRONA PAUN
MIRONA PAUN
Mihaela Ţimpău
Mihaela Ţimpău
190 euro

6% din 3000 euro necesari

Nefinanțat

mai sunt

0 secunde

durata campaniei

03 Apr / 18 May

susținatori

9

Finanțare fixă - Proiectul trebuie finanțat 100%.
În caz contrar, banii sunt returnati.

 Capacitatea de a conștientiza trăirile emoționale, de a le gestiona în mod adecvat sau de a ne face prieteni sunt la fel de importante precum dezvoltarea abilităților intelectuale, conform cercetărilor din domeniul psihologiei. De asemenea, abilitatea de a înțelege și descrie emoțiile celorlalți este necesară pentru manifestarea empatiei.

Ne propunem, prin arta teatrală și poveste, să creăm cadrul potrivit pentru ca cei mici să identifice emoțiile și să învețe să le gestioneze.


Proiectul Tzitzi-Poc este destinat copiilor cu vârste între 2 și 8 ani, părinților acestora, bunicilor, educatorilor, profesorilor și oricărui alt adult care se înconjoară cu copii. Spectacolele Tzitzi-Poc sunt create sub observație psihologică, iar situațiile sunt inspirate din realitate și abordează tematici precum furia, supărarea, bucuria, cum și de ce să învățăm, responsabilitatea socială și nu numai.

Pentru că cei mici rezonează cu personajele pe care le văd în fiecare zi, am creat două personaje-model care stau la baza proiectului nostru: Tzitzi - un șoricel roz și visător și Poc - un dinozaur din specia Iubirozaurus-Albastrozaurus.


Așa cum bine știm, tehnologia există deja în viața copiilor noștri, iar rolul nostru este să o integrăm în educația lor într-un mod inteligent.

Pentru că oferă oportunități minunate pentru o învățare interactivă, am creat prima carte de colorat care folosește tehnologia AR, scopul principal al acesteia fiind dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor.Prin plasarea tabletei sau a telefonului deasupra cărții de colorat, copiii vor vedea cum Tzitzi și Poc prind viață în față lor. Vor recunoaște emoții, vor putea să răspundă întrebărilor pe care Tzitzi și Poc le vor pune. Experiență va fi completată de informații precum "Știați că?", quiz-uri dar și diverse challenge-uri.

Cu ajutorul unor prieteni minunați, am realizat prototipul aplicației. Pentru că am vrut să vedem cum reacționează copiii atunci când îi văd pe Tzitzi și pe Poc cum prind viață în fața lor, am mers cu aplicația în grădinițele cu care colaborăm. 


Reacțiile copiilor au fost minunate și ne-au dat un boost de încredere că aplicația este pe drumul cel bun. Cei mici au fost foarte încântați și au spus că abia așteaptă să interacționeze mai mult cu Tzitzi și Poc.


Stadiul actual al proiectului

Acum un an de zile am început să jucăm spectacolele în școlile și grădinițile cu care colaboram. Am avut 70 de spectacole, fără să introducem decorurile digitale, iar toți cei cărora le-am trecut pragul o dată, ne-au chemat în continuare,. Am atins aproximativ 2000 de copii, iar anul acesta ne propunem să ajungem la 10000 de copii, cu ajutorul parteneriatului pe care îl avem cu teatrul Recul. 


Drumul prin lumea antreprenoriatului ne-a adus câteva reușite care ne-au oferit o confirmare în plus că ceea ce facem are rezultate reale.  

În anul 2018 am câștigat locul I în cadrul competiției Future Makers, ca fiind ideea cu cel mai mare impact în societate.

2019 a început cu primirea locului I în competiția Startapperul anului, organizată de Total, în timp ce Mirona Păun, fondatoarea proiectului, a fost desemnată Femeia Antreprenor a anului in Startup.

În luna aprilie a acestui an, Mirona va reprezenta Antreprenoriatul român feminin la Paris, unde a fost invitată să participe la întâlnirea Coup de coeur feminin.

Tot în luna aprilie, am fost invitați să participăm la Summit-ul ChangemakersXChange on Empathy and Social Emotional Skills, program al Fundației Ashoka, unde ne vom întâlni cu alți 19 antreprenori sociali din Europa pentru a găsi soluții în a construi o lume mai bună.

Pentru că ne dorim să dezvoltăm prototipul aplicației și să o aducem în forma finală care să contribuie la dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor, avem nevoie de sprijinul vostru în derularea acestei campanii. De aceea, avem nevoie de un minimum de 3000 de euro pentru a putea contina dezvoltarea aplicației.

Următorii pași de făcut

După terminarea campaniei, echipa Tzitzi-Poc se va ocupa de distribuirea recompenselor celor care ne-au susținut.

Donarea piesei de teatru Tzitzi-Poc către un centru pentru copii va putea fi făcută până la finalul anului 2019, urmând să discutăm împreună detaliile.

Întâlnirea cu cele 2 personaje va fi stabilită în lunile Mai sau Iunie, în timp ce costumele cu Tzitzi și Poc vor fi gata până pe 1 Iunie, pentru a petrece Ziua Copilului într-o manieră unică. Celelalte recompense vor ajunge în primele 2 săptămâni.

Între timp, vom lucra intens la dezvoltarea aplicației pentru cartea de colorat, dar și la punerea în scenă a pieselor de teatru folosind decorurile digitale. În toamnă vă așteptăm cu drag la teatrul Recul, unde vom pune în scenă piesele de teatru.

Până atunci, ne poți ajuta astfel:

 1. Alege una din recompensele create special pentru această campanie de crowdfunding. Fie că o achiziționezi pentru copilul tău sau pentru cineva drag din jur, va însenina ziua acelei persoane.

Transportul nu este inclus în preț.  

 2. Sharing is caring: ne poți ajuta cu răspândirea veștii că Tzitzi și Poc au început campania de crowdfunding. Le poți povesti prietenilor, poți posta pe Facebook sau Instagram, orice variantă ne va fi de folos.

 3. Alătură-te comunității noastre de pe Facebook sau Instagram.

 4. Vrei să te implici în proiect? Minunat! Ai mai jos datele noastre de contact, așteptăm să ne scrii. 


Echipa proiectului

Antreprenor din 2007, Mirona își dorește ca ceea ce face zi de zi să aibă impact în comunitate. Este Președintele Asociației Școala Întâi, prin intermediul căreia desfășoară programe pentru adolescenți, părinți și profesori. Este co-fondator Cufărul Fermecat, al doilea cel mai mare magazin de costume de carnaval din București. Este Profesor în cadrul Colegiului Economic A.D. Xenopol. Este viitor psihoterapeut pentru copii și adolescenți și mintea creativă din spatele Tzitzi-Poc.


 Mihaela și-a descoperit pasiunea în lucrul cu cei mici lucrând alături de Mirona în agenția de evenimente pentru copii. Spiritul organizatoric al Mihaelei completează perfect creativitatea Mironei. În cadrul echipei, Mihaela se ocupă de Client service și vânzări.

Oana s-a alăturat anul acesta proiectului nostru și a adus o contribuție semnificativă pe partea de Marketing și Comunicare.


Puncte de risc în realizarea proiectului

 Deoarece Tzitzi și Poc au parte de multe aventuri în lumea aceasta largă, e posibil ca unele comenzi să ajungă cu întârziere. Vom face tot posibilul ca acest lucru să rămână doar la nivel teoretic.

 Vom ține în permanență legătură cu voi, prin telefon sau e-mail. 


Date de contact:

Telefon: 0735.536.805

Site: Tzitzi-Poc

Pagina de Facebook

E-mail: [email protected]