DOCAV.RO – Legal One Stop Shop

Docav.ro este primul asistent juridic online pentru antreprenori. Este un serviciu integrat One Stop Shop care răspunde nevoilor juridice ale afacerii tale încă de la înfiinţarea societăţii şi care îţi va fi alături pentru ca business-ul tău să crească deştept.

Inițiatorii campaniei

Alexandru Aurelian Chirita
Alexandru Aurelian Chirita
6524 euro

130% din 5000 euro necesari

Finanțat cu succes

mai sunt

0 secunde

durata campaniei

26 Apr / 26 May

susținatori

120

Finanțare fixă - Proiectul trebuie finanțat 100%.
În caz contrar, banii sunt returnati.

De multe ori ai avut nevoie de un contract sau un document juridic potrivit pentru afacerea ta. Poate că ai ales să cauţi tu îndelung pe net şi să îl descarci, întrebându-te apoi dacă e actual, corect sau valid. Sau poate ai plătit un preţ destul de mare doar pentru un document.

Ca antreprenor ai fi vrut să apelezi la un avocat sau expert pentru a-ţi rezolva problemele sau doar pentru a te sfătui. Totuşi costurile de consultanţă sunt mari şi ai renunţat.

Pentru acestea şi multe alte probleme, am creat Docav. Un serviciu de tip One Stop Shop : îl vizitezi, îţi rezolvi problema juridică şi îţi vezi de afacere în continuare.

Docav ştie să facă multe:

• scrie în timp real contracte şi documente juridice

• îţi oferă sute de modele de contracte şi documente juridice conforme legislaţiei actuale

• ţi le salvează în cloud

• îţi răspunde la întrebări

• te pune în legătură cu avocaţi şi experţi

• îţi revizuieşte propriile tale documente juridice la un cost redus

• te ajută cu formularele instituţiilor publice

• va munci pentru tine la preţuri accesibile oricărui start-up sau IMM

Docav va ajuta mediul de afaceri românesc să se modernizeze şi să înlăture cât mai multe obstacole birocratice. Până acum am realizat 80% din acest proiect şi avem nevoie de suportul vostru pentru a putea transforma Docav într-un produs complet.


Docav oferă un serviciu de generare de contracte şi alte documente juridice, salvare în cloud şi editare a acestora în timp real. Ai acces la contracte, notificări, somaţii, hotărâri AGA, decizii ale asociatului unic, acţiuni şi cereri în justiţie şi multe altele pe baza unui abonament convenabil. Nicio problemă dacă nu eşti la birou, poţi deschide Docav oricând, de pe orice dispozitiv, poţi genera sau accesa documentele tale salvate. Toate documentele sunt avizate de specialişti şi sunt acordate legislaţiei actuale. Docav este eficient şi minimizează riscurile. 

Docav permite Consultanţă online directă la nivel naţional cu avocaţi şi experţi din mai multe domenii, în care poţi avea încredere. Consultanţa iniţială este gratuită şi rapidă. Vei putea cere consultaţii de la avocaţi şi experţi, toţi colaboratorii noştri fiind selectaţi pe baza calităţii serviciilor furnizate.

Avem deja un parteneriat încheiat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României prin care antreprenorii vor rezolva rapid şi sigur toate problemele legate de Registrul Comerţului. Înfiinţare societate, dechidere/închidere punct de lucru, adăugare obiect de activitate, schimbare sediu social şi alte acţiuni necesare unei societăţi vor fi soluţionate în mod direct prin cele 42 de filiale ale C.C.I.R., aferente fiecărui judeţ.

DocReview este un serviciu care permite unui antreprenor aflat în faţa unui contract sau document de natură juridică să solicite părerea unui avocat înainte se semnarea acestuia.

Ghidurile pentru Instituţii Publice sunt actualizate de noi permanent şi te ajută să micşorezi considerabil timpul alocat rezolvării problemelor în relaţia cu instituţiile publice. Noi îţi explicăm etapele, documentele necesare, îţi oferim recomandări avizate, totul într-un singur loc.


Stadiul actual al proiectului

Acum doi ani, un avocat şi un it-ist au hotărât că este în puterea lor să facă viaţa mai uşoară antreprenorilor din România. “Antreprenorii caută să fie din ce în ce mai eficienţi, au început să folosească mult internetul, inclusiv pentru plăţile electronice şi totodată să solicite servicii juridice şi financiare într-un buget rezonabil. Mai mult, s-au săturat să facă drumuri la instituţiile publice pentru un formular sau să piardă timpul căutând pe forumuri care sunt paşii depunerii unei cereri. Atunci ne-am dat seama că este momentul să dezvoltăm un serviciu online integrat care să le ofere antreprenorilor servicii juridice la un click distanţă şi la un preţ competitiv.”

Platforma este funcţională şi cuprinde :

- Sistem de completare în timp real a contractelor şi documentelor online prin folosirea facilă de chestionare cu explicaţii pentru fiecare pas

- Sistem de reluare sau editare a textului indiferent de pasul în care s-a oprit completarea

- Sistem de salvare în cloud a documentelor

- Sistem de download al documentelor în format Word sau Pdf 

- Sistem de interacţiune directă cu un consultant din domeniul dorit

- Sistem de solicitare de documente pentru situaţii specifice

- Sistemul DocReview care permite utilizatorilor să urce propriul document în sistem pentru a fi revizuit de un specialist

- Sistem de plată online pentru abonament şi alte servicii specifice.


Următorii pași de făcut

Obiectivul nostru este să oferim antreprenorilor o platformă de tip One Stop Shop, care să răspundă nevoilor din sfera juridică. Totul într-un singur loc, totul într-un singur site.

Pe lângă serviciile deja implementate în urma investiţiilor din bugete proprii, avem nevoie de finanţare pentru a deveni produsul complet gândit încă de la început.

1. Vom putea plăti colaboratori care să lucreze pentru culegerea formularelor instituţiilor publice, a modelelor de cereri adresate instanţelor de judecată, administraţiilor locale şi centrale, pentru redactarea Ghidurilor pentru Instituţiile Publice. Toate acestea vor ajuta antreprenorii să câştige timp şi bani.

2. „Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să îţi spun cine eşti” Încheierea de parteneriate cu specialişti în care să avem cu adevărat încredere este unul dintre paşii cei mai importanţi. Vom putea selecta avocaţi, experţi contabili, consultanţi financiari, consultanţi fiscali, cu adevărat profesionişti.

3. Chiar dacă ne bucurăm de o primire entuziastă şi există deja antreprenori care aşteaptă să folosească platforma noastră, avem nevoie de buget pentru atragerea antreprenorilor şi convertirea lor în clienţi.

Echipa proiectului

Alexandru Chiriţă

De profesie avocat, cu o experienţă de 7 ani în avocatura de business şi drept penal, cred că m-am născut ca să optimizez tot ce mişcă în jurul meu. Mereu am căutat soluţii pentru a perfecţiona modalitatea de lucru cu clienţii mei, iar DOCAV.RO este un progres important în modernizarea profesiei şi serviciilor de tip juridic.

Cătălin Alexandru Vlad

Cu o experienţă de 10 ani în UI şi UX, eu reprezint IT-ul din echipă. Ce haine să îi dau site-ului pentru a fi prietenos şi plăcut, cum să reconciliez ideile colegilor cu punerea lor reală în practică, ce funcţionalităţi să adaug pentru a fi cât mai facil de navigat, acestea şi multe altele au fost primele provocări din proiect. Sunt sigur că vor fi şi altele şi pentru asta am deja manşetele suflecate. Bring it on!

Oana Molea

De profesie avocat, cu o experienţă de 7 ani în achiziţii publice, am căpătat lejeritatea de a naviga hăţişurile birocraţiei din România. Interacţiunea cu instituţiile publice este extrem de dificilă şi sunt sigură că prin proiectul nostru oferim o soluţie mult aşteptată de antreprenori.

Alexandra Roşca

După 10 ani de PR tradiţional în FMCG mi-am zis că e timpul să dau Refresh. Digital Marketing e nouă pasiune care împleteşte experienţa mea şi interesul pentru nou şi digital.


Puncte de risc în realizarea proiectului

Dacă nu atingem target-ul campaniei, proiectul va întârzia în a deveni un produs cat mai complet aşa cum l-am promis.