Mom o'clock, cafeneaua mamelor

Prima cafenea dedicată mamelor, cu spații baby-friendly, cameră de joacă supravegheată și zone special create pentru nevoile copiilor lor... Și da, tăticii sunt și ei bine-veniți. Cafea de specialitate, atmosferă relaxată, evenimente cool și muzică bună prin care părinții se pot bucura de o viață socială activă.

Inițiatorii campaniei

Oana Boia
Oana Boia
Andra Sima
Andra Sima
5723 euro

114% din 5000 euro necesari

Finanțat cu succes

mai sunt

0 secunde

durata campaniei

13 Feb / 15 Mar

susținatori

164

Finanțare fixă - Proiectul trebuie finanțat 100%.
În caz contrar, banii sunt returnati.

De ce am creat acest loc?

  • Pentru că mamele merită o cafenea a lor. Fac cel mai greu job din lume și încă nu a fost creat un loc dedicat lor și copiilor lor...  

  • Pentru că e spre binele copiilor și al partenerilor ca mamele să fie fericite :). Știm cu toții cât de solicitant și obositor poate fi rolul de părinte, mai ales la început de drum, când schimbările pot face adaptarea la noul rol ușor dificilă.  

  • Putem avea o viață socială conectată chiar și alături de copii. Nu este nevoie să așteptăm să meargă la facultate ca să putem socializa cu alți părinți sau prieteni dragi nouă care încă nu au copii :). De asemenea, știm că din momentul în care copiii încep să “mișune”, ieșitul în oraș poate deveni o provocare.  


  • Părinții sunt în prim plan, spațiul fiind preponderent destinat lor. Locul oferă totodată logistica baby-friendly necesară pentru a te simți confortabil să ieși în oraș cu un copil cu vârste fragede. Nu e părinte mai liniștit decât cel care își știe copilul în siguranță și ocupat :). 
 
  •  Last but not least, fiind noi însene proaspete mămici, am simțit nevoia unui loc în care să ieșim cu copiii, un loc adaptat noilor noastre nevoi din punct de vedere logistică, meniu, atmosferă, accesibilitate etc. De altfel, așa s-a născut ideea mom o'clock- prima cafenea dedicată mamelor. Poate ați auzit deja de noi din Guerrilla Camp, unde ne-am calificat cu proiectul din peste 200 de idei înscrise. 

Mom O’clock va fi un loc:

Guilt free. Cu sucuri sănătoase, gustări și cafea bună, de specialitate. Dar și cu vin, prosecco și băuturi artizanale. 

Worry free. Întreaga infrastructură va fi baby-friendly (colțuri rotunjite, cameră de înfășat, parcare pentru cărucioare) ca mamele să se poată destinde (loc de joacă supravegheat, elemente de joacă integrate în cafenea, cameră de liniște și alăptare).
Entertaining. Pentru copii - cu loc de joacă. Pentru părinți - cu activități care să-i destindă și să-i conecteze cu lucrurile care contează pentru ei (seminarii, workshop-uri, ateliere creative) și după-amieze de DJ, stand-up, târguri și evenimente de interes.Unde ne găsiți? 

Str Pictor Barbu Iscovescu, nr 30, sector 1, București. La 5 minute de metroul Aviatorilor și de parcul Herăstrău. Ocazie foarte bună să ne vizitezi după sau înainte de o plimbare în parc când vremea e frumoasă. ;)  


Locuri de parcare pot fi găsite pe străzile adiacente și chiar pe breteaua de lângă parc, paralelă cu Bd-ul Aviatorilor, când se aglomerează.

 

Când deschidem?

Momentan echipele de implementare lucrează la amenajarea locului.

Data estimată a deschiderii este 8 martie 2019. Urmăriți-ne, însă, pe FB pentru a fi la curent cu ultimele informații despre deschidere și alte noutăți despre noi.   În concluzie, ce este de fapt mom o'clock?

  • Prima cafenea creată special pentru nevoile mamelor cu copii mici, oferind răspunsul unei nevoi existente latente-unde ieșim cu copiii? Cum rămânem conectați la viața socială, odată deveniți părinți?  
  • Un spațiu de socializare, de conectare, de detașare și o comunitate coezivă și de încredere în rândul mamelor.   
  • Un loc dedicat comunității de mame unde acestea se pot simți înțelese, fără presiunea perfecțiunii care este pusă de cele mai multe ori pe umerii lor, ușurând astfel începutul vieții de mamă. Un loc reprezentativ pentru mame - e cafeneaua mamelor.   
  • O sursă de informații pentru părinți- socializând cu alți părinți și participând la cursuri/ evenimente  
  • O sursă de energie, detensionare și voie bună pentru părinți.   


Planuri de viitor:

Conceptul poate fi cu usurintă replicat în mai multe locații, respectiv orașe. De altfel, ne propunem să mărim business-ul începând cu 2021 și avem în vedere posibilitatea de a-l extinde și sub sistem de franciză.


Stadiul actual al proiectului

Începând cu iulie 2018, proiectul mom o’clock este înrolat în Guerrilla Camp, incubator de idei și proiecte promovat de Radio Guerrilla, iar acum iată-ne la un pas de a deschide cafeneaua în 8 martie 2019. Poți să afli parcursul nostru în Camp urmărind jurnalele noastre aici.

La finalul anului trecut am găsit și casa sortită să ne găzduiască cafeneaua, așa că am început să dăm formă și culoare acestui vis pentru a-l transforma în realitate.

În ceea ce privește finanțarea, proiectul este susținut în totalitate din fonduri proprii, asigurând astfel investiția inițială pentru a deschide locația și un procent redus din necesarul pentru susținerea primelor luni de la deschidere. Prin urmare, sprijinul vostru înseamnă susținerea business-ului în primele luni de viață, acestea fiind de obicei cele mai dificile și decisive din punct de vedere al cashflow-ului.

De ce să susții mom o’clock? 

1. E o idee nouă, fresh și foarte bine-venită. Deși mamele fac asta de milioane de ani, nimeni nu a făcut o cafenea special pentru ele până acum 

2. E cafeneaua mamelor, dar avem ușile deschise pentru toată lumea. Mame, tați, prieteni ai acestora, bone cu copii, sau pur și simplu iubitori de cafea bună cu sau fără copii

3. Părinții nu ar trebui să-și amâne reluarea vieții sociale pentru 2035 :)).  mom o’clock este locul ideal pentru evenimente și activități funky & fresh la care poți participa și alături de copii.


Următorii pași de făcut

1. Alege una dintre recompensele propuse mai sus. Ele au fost gândite special pentru această campanie, în serie limitată și cu discounturi de până la 50%.  Le poți folosi pentru uz personal, sau le poți oferi cadou unui părinte la început de drum… Sau de ce nu, unuia cu vechime!  

2. Hint: Se apropie 1 & 8 martie ;). Poți oferi un cadou util și practic mamelor pe care le cunoști. 

3. Sharing is caring - Ne poți ajuta cu răspândirea veștii că am început campania de crowdfunding, prin orice metodă dorești. 

4. Fii parte din comunitatea mom o’clock- Ne poți susține printr-un like/follow pe facebook și instagram.

Cafeneaua mom o'clock se va deschide cu ocazia zilei de 8 martie 2019,  așa că te rugăm să mai ai puțintică răbdare. Recompensele pot fi folosite începând cu 18 martie 2019, iar pentru cele care necesită rezervarea întregului spațiu, aceasta trebuie făcută cu cel puțin 2 săptămâni înainte pentru a asigura disponibilitatea locului.

Pre-vânzarea acestor pachete ne va ajuta să ne organizăm resursele mai bine în primele luni de viată ale cafenelei, iar vouă vă oferă posibilitatea să fiți printre primii care experimentați serviciile mom o’clock. 

Mulțumim din suflet! 

Echipa proiectului


Oana Boia & Andra Sima Suntem 2 foste corporatiste dedicate care s-au săturat de prea multă independență și viață de huzur și, considerându-se pregătite sau nu, și-au luat job de mamă.  Pentru fiecare dintre noi, experiența primului copil a fost diferită, însă a reprezentat o provocare destul de mare, cu suișuri și coborâșuri, cu zâmbete și lacrimi, dar mai ales a pornit în noi dorința de a face o schimbare, atât în viața noastră cât și în viețile altor mame. 

Puncte de risc în realizarea proiectului

Există riscul ca amenajarea locației să dureze mai mult decât am plănuit, însă vom ține în permanență legătura cu voi pe mail și la telefon pentru a ne asigura că fiecare va intra în posesia recompensei.

Date de contact: