Pepiniera Zori de Zi - pepiniera de arbusti fructiferi

Pepiniera Zori de Zi te ajuta sa cultivi fructe in propria gradina. Vine cu plante de calitate si instructiuni detaliate de plantare si intretinere, precum si suport .

Inițiatorii campaniei

Ioan Nicolae Gadja
Ioan Nicolae Gadja
208 euro

14% din 1500 euro necesari

Nefinanțat

mai sunt

0 secunde

durata campaniei

07 Aug / 21 Sep

susținatori

5

Finanțare fixă - Proiectul trebuie finanțat 100%.
În caz contrar, banii sunt returnati.

Ati fost la supermarket si la raionul fructe ati vazut caserole cu mure, afine, zmeura, frumoase, dar cam scumpe?

Ei bine, noi va propunem sa cultivati astfel de fructe in propria gradina.

Pepiniera Zori de Zi situata in Moisei, Maramures este o pepiniera de arbusti fructiferi. Producem si comercializam plante din speciile: afin de cultura, aronia, mur fara spini, plante cu varsta de 1 sau 2 ani in ghivece de productie de 0.5 l, inradacinate in turba.

Aveti nevoie de pasiune pentru gradinarit si un colt de gradina insorit si accesibil pentru udare suplimentara pe timp de seceta. De restul ne ocupam noi.

Ne adresam micilor agricultori interesati de cultivarea arbustilor fructiferi sau familiilor care isi doresc in curtile proprii cateva tufe de afin, mur sau aronia ca o sursa de fructe sanatoase pentru copii.

Descrierea produselor:

1. Afinul cu tufa inalta (Vaccinium corymbosum )- soiul Duke


Specie cu origine nord americana, in prezent se cultiva pe tot globul. Creste sub forma de tufa cu inaltimi la maturitate (anul 7-8) de pana la 2 m. Infloreste in mai, dupa ingheturile de primavara. Fructifica incepand cu anul 2-3 de la plantare.

Pepiniera Zori de Zi comercializeaza puieti de afin de cultura cu varsta de 2 ani, in ghivece de productie de 0.5 litri in turba acida.

Afinul este o planta acidofila, necesita sol acid la radacina(pH 4.5-5.5), in acest scop in groapa de plantare se adauga turba acida, aprox. 2 litri /planta si se amesteca cu solul din groapa, potrivit instructiunilor de plantare.

Afinele sunt considerate superalimente cu multiple proprietăți medicinale in tratarea afecțiunilor, precum: infecții urinare, calculi renali, probleme cu vederea, afecțiuni digestive, diabet. Afinele se coc in a doua parte a lunii iulie, inceput de august. Au o marime medie, albastru deschis, cu o aroma deosebita, sunt ferme, rezistente la transport si rezista bine in timp.

2. Aronia melanocarpa- soiul Nero


Arbust peren, creste sub forma de tufa, nu este pretenţios faţă de soluri, este rezistent la ger, boli si daunatori.

Pepiniera Zori de Zi comercializeaza puieti de aronia cu varsta de 1 an, in ghivece de productie de 0.5 litri in turba neutra.

Arbustii de Aronia incep sa rodeasca din anul 2, iar din anul 5 recolta poate fi de peste 5 kg fructe/ planta.

Fructele de Aronia se coc în prima jumatate a lunii august, au un gust usor astringent, nu se scutură şi se păstrează pe crenguţe până la îngheţuri. Perioada productivă durează până la 25-30 ani.

Planta foarte decorativă, mai ales toamna, când frunzele devin roşii-aprinse iar fructele negre.

Aronia sunt fructe de padure cu un efect tonic general, ce cresc vitalitatea organismului si au multiple proprietati benefice pentru sanatate: imbunatatesc sistemul imunitar, echilibreaza metabolismul si scad nivelul hormonilor de stres.

Sucul de aronia are un continut ridicat de antioxidanti, in special antocianina, este un remediu natural eficient in prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni: detoxifierea organismului, previne bolile cardiovasculare, regleaza nivelul glicemiei din sange, ajuta la controlul greutatii, antioxidantii puternici distrug radicalii liberi.

3. Mur fara spini- soiul Loch Ness

    

Soi cu crestere compactă, necesită loc mai puțin față de alte soiuri de mur fără spini.

Murele sunt mari, negre, dulci și zemoase.

Fructifică incepand cu anul 2, din august până la sfârșitul lunii septembrie.

Pepiniera Zori de Zi comercializeaza puieti de mur fara spini cu varsta de 1 an, in ghivece de productie de 0.5 litri in turba neutra.

Necesită expunere la soare de minim 6 ore pe zi si soluri moderat fertile.

Dupa plantare se uda abundent, potrivit instructiunilor de plantare.Stadiul actual al proiectului

Pepiniera Zori de Zi a inceput in 2013 ca un experiment de inmultire a plantelor. Din 2015 am obtinut plante de calitate, produs stabilizat, vandabil, similar cu ce se gaseste pe piata.

In 2016 am construit infrastructura de business si am inceput sa vindem din toamna. Avem o afacere sezoniera – vanzarile au loc primavara si toamna, atunci cand se fac plantarile.

In momentul de fata lucram intens la cresterea productiei, imbunatatirea continua a calitatii plantelor si la planul de vanzari.

Suntem un startup ca oricare altul, doar ca nu am inceput in garaj, ci in curtea parintilor. :)


Următorii pași de făcut

-Investitii masive in cresterea productiei

Vom muta productia plantelor intr-o noua locatie, dedicata, cu o suprafata mult mai mare, care sa ne permita cresterea productiei si marirea gamei de produse.

-Investitii in cresterea vanzarilor

Avem cateva canale de vanzare functionale: direct prin propriul site: www.marketplant.ro , social media, parteneriat cu marketplace-ul unui retailer online, vanzari prin intermediul anunturilor de mica publicitate sau prin site-uri de anunturi, desfacem prin intermediul catorva magazine fizice cu profil agricol sau floral-ornamental. Aceste canale trebuie eficientizate.

In viitorul apropiat intentionam sa extindem colaborarea cu mici magazine locale, iar mai apoi vom incerca discutii cu lanturi de retail.

-Dezvoltarea brandului

Suntem mai noi pe piata, suntem putin cunoscuti. Vom incerca sa ardem etape. Inca lucram la aceasta strategie si probabil vom cere ajutorul. Trebuie sa ne finisam identitatea in online.


Echipa proiectului

Gadja Ioan Nicolae, inginer silvic, investitor, am creat afacerea Pepiniera Zori de Zi impreuna cu tatal meu, Ioan si cu sprijinul intregii familii.

Sunt organizat, insistent si nu cred in „nu se poate”. Investitor pe bursa si putin in imobiliare, prin proiectul Pepiniera Zori de Zi ma reintorc la pasiunile din copilarie si adolescenta, lucrul cu plantele, plantari, natura, dar si la pregatirea de baza.


Puncte de risc în realizarea proiectului

-Nu atingem target-ul proiectului.

Vom rata un anumit volum de vanzari. Nu va avea un impact important asupra business-ului. Planul anterior de vanzari pentru toamna 2017 nu includea campania de crowdfunding Startarium. Ne vom concentra in continuare pe obiectivele propuse.

Prin campania Startarium vom castiga vizibilitate si feedback, care vor aduce cu siguranta imbunatatiri afacerii Pepiniera Zori de Zi.

-Nu vom avea suficiente plante pentru onorarea comenzilor.

Plantele exista in pepiniera, cresc si vor fi bune de livrat si plantat in toamna, dupa intrarea in repausul vegetativ (dupa caderea frunzelor). Nu exista nici un risc vizibil in ceea ce priveste cresterea si dezvoltarea lor.


Important:

Livrarea coletelor o vom face dupa 20 octombrie, dupa intrarea plantelor in repaus vegetativ, pentru a putea fi plantate.Vom anunta telefonic clientul pentru a stabili momentul optim de livrare.

Preferam livrarea coletelor prin Posta Romana*, costurile de livrare fiind estimate pe baza tarifelor practicate de catre acestia. Ridicarea coletelor se va face de la cea mai apropiata unitate. Durata transportului va fi de 3 zile (maxim), perioada in care plantele nu au de suferit.

*La cerere putem livra si prin curier rapid.