PROTOTEEP - Scoala de printare 3D

PROTOTEEP adauga un strat nou educatiei tale. Indiferent daca esti elev, pasionat sau profesionist, descopera proiectarea si printarea 3D prin cursurile noastre aplicate.

Inițiatorii campaniei

Irina Alexandra
Irina Alexandra
Dragos Toader
Dragos Toader
890 euro

13% din 7000 euro necesari

Nefinanțat

mai sunt

0 secunde

durata campaniei

03 Nov / 15 Dec

susținatori

7

Finanțare fixă - Proiectul trebuie finanțat 100%.
În caz contrar, banii sunt returnati.

Traim dinamic si digitalizat. Simtim nevoia productiei rapide si locurile de munca din jurul nostru dispar usor usor in favoarea automatizarii si robotilor.

Printarea 3D deschide calea unei noi revolutii industriale determinand sansa unui upgrade profesional, imbunatatirea fluxului de munca in companii, educatiei interactive in randul tinerilor si aparitia unor noi cariere.

Printarea 3D este un proces de fabricatie strat cu strat prin care un desen computerizat este transformat in obiect solid. Reprezinta mai exact executia unui prototip sau obiect functional de catre o persoana, poate chiar de tine, la birou sau acasa, intr-un timp foarte scurt si cu costuri mici.


De ce o scoala?

Fara o educatie potrivita in domeniu, tindem sa ramanem in urma progresului tehnologic.

Scopul Prototeep este de a te pregati pentru viitor, de a te invata pe tine sau pe copilul tau despre cum poti transforma o schita intr-un obiect palpabil prin metode de productie accesibile.


Poti interactiona in viata reala cu un obiect al tau, gandit si produs cu propriile puteri. Tu iti dezvolti noi compente profesionale, iar generatiile urmatoare isi cultiva creativitatea, vederea in spatiu, capacitatea de a inova. Sustinem educatia si invatarea pe computer, but we go beyond that. Depasim bariera ecranului si iti oferim experienta tactila a propriului design. Prototeep ofera acces la cursuri tinute de profesori specializati, la reviste si carti din domeniu si, cel mai important, la atmosfera dintr-un atelier de prototipare rapida. Putem intelege impreuna procesul prin care lumea se construieste in jurul nostru si punem bazele unei gandiri care imbina arta si stiinta.  

Printarea 3D are o vasta arie de aplicatii de la arhitectura si arta la inginerie si medicina.


Cui ne adresam?


  • Tie, ca parinte, interesat de educarea copilului tau in directii creative, de dezvoltarea unor abilitati precum constientizarea spatiala, intelegerea volumelor, vizualizare, perspectiva, reprezentari precise si concepte de design, de pregatirea lor pentru o piata de munca total schimbata.


  • Tie, ca profesionist interesat de cresterea ta in cariera sau de eficienta angajatilor tai,  de imbunatatirea fluxului de lucru prin interactiunea cu produsele pe care le aduci pe piata sau care iti pot sustine activitatea. Vorbim de testare rapida pe bugete mici, vizualizare din toate unghiurile, gasire hibe produs si optimizare, testare rezistenta, feedback rapid.


Stadiul actual al proiectului

Avem deja multe, multe imprimante 3D ce functioneaza in baza a diverse diverse tehnologii (plastic, rasini, lut), precum si echipamente adiacente: scannere 3D, masina de termoformare, cuptoare pentru ceramica, cnc laser pe care le putem folosi. Unele sunt cu adevarat impresionante. Cea mai mare imprimanta din viitorul spatiu este un Wasp de 2.5 m inaltime.


Pana in clipa de fata am tinut mai multe cursuri pentru copii in scoli din Bucuresti si din tara in diverse parteneriate cu firme private, cat si cu institutii de stat. Cel mai recent proiect este un curs aplicat pe arhitectura si machetare in colaborare cu Muzeul de Istorie din Brasov in cadrul "Brasov 3M".


Ce ne lipseste?

Mobilier, computere, kituri de imprimante 3D pentru incepatori, licente software, proiector – tot ce e nevoie pentru a putea desfasura cursurile comod si rapid pentru toata lumea.

Cand deschidem?

Data estimativa: 20 ianuarie 2020

Si unde?

Locul unde se va intampla magia este o locatie recent inchiriata, acum in amenajare, pe Bulevardul Marasesti, aproape de Parcul Carol.


De ce sa sustii proiectul nostru?


  • Pentru ca scoala romaneasca traditionala acorda mult prea putin interes si intarzie implementarea noilor tehnologii in sistemul educational, asezandu-ne cu un pas in urma celorlalte tari.
  • Pentru ca aproximativ 400 de milioane de angajati vor fi inlocuiti de roboti la nivel global pana in 2030, fiind astfel nevoiti sa isi gaseasca alte locuri de munca. Dintre acestia, pana la 375 de milioane de oameni, adica aproximativ 14% din forta de munca la nivel global, vor trebui sa se orienteze catre categorii ocupationale complet diferite. (Conform unui studiu al  companiei de consultanta McKinsey).


  • Pentru ca printarea 3D ca metoda educationala este un catalizator pentru inovatie facilitand digitalizarea artizanatului, cresterea complexitatii lucrarilor de arta, rapiditatea in testarea unor produse, intelegerea modului in care se construiesc obiectele in jurul nostru.
  • Pentru participarea activa la dezvoltarea unei societati constiente in care produsul se poate plia perfect pe necesitatile sau masurile cumparatorului, fara consumuri in exces de material si stocuri inutile, tinzand catre eliminarea deseurilor excesive si eficientizare.
  • Pentru ca ai ce invata de la noi. In ultimii 5 ani, am acumulat extrem de multa experienta si am fost implicati in proiecte din nenumarate domenii precum medicina, arhitectura, design de produs, inginerie si pentru clienti ca P&G, Mondelez International, Heineken, Hochland, BRD, OTP Bank, Bitel, Benchmark Electronics, Aerostar Bacau, Benefit Seven si multi altii.

Prin PROTOTEEP incercam sa oferim o legatura stabila intre tehnologie si utilizator: putem invata un doctor cum sa isi proceseze un model 3D din scanuri CT si sa il obtina fizic, pentru studiu; putem ajuta studentii sa isi construiasca machetele pentru scoala; putem ajuta un inginerii sa isi construiasca propriile carcase explicandu-le modul de design si tolerantele necesare intre piese; putem experimenta impreuna cu artisti locali domeniul ceramicii printate 3D, relativ nou si extrem de interesant. 

Pentru aproape fiecare domeniu de activitate sau utilizator, indiferent de varsta, putem oferi o solutie prin educatie. 

Următorii pași de făcut

1. Alege una dintre recompensele propuse de noi. Unele sunt la pret redus sau valabile doar pe perioada campaniei, iar altele sunt comercializate pentru prima data. Indiferent ca ai ales un produs sau un curs, toate sunt o experienta noua si interesanta care poate fi facuta cadou, un prilej de joaca sau o metoda de upgrade profesional.


 2. Daca reusim sa finantam campania inainte de 1 decembrie 2020, chiar daca o parte din recompense mai pot fi achizitionate pana pe 15 decembrie, vom incerca sa expediem o mare parte din produse inainte de Craciun. Data cursurilor / workshopurilor se va pastra dupa deschiderea oficiala a spatiului.

3. Daca ai achizitionat pana pe 1 decembrie 2020 unul din cursurile: 3D Selfie, Curs Ceramica Digitala sau Workshop Hardware te asteptam la o seara de joaca in cadrul careia vom face globulete de Craciun - 5 decembrie 2019, ora 18 00 in atelierul nostru.

IMAGINE GLOBURI

4. Daca ai achizitionat pana pe 1 decembrie 2019 un set de canute ceramice, te asteptam pe data de 6 decembrie 2019 la o demonstratie cu imprimantele 3D cu lut si portelam sa vezi cum a luat nastere achizitia ta si primesti de la Mos Nicolae inca un cadou surpriza.


Indiferent de recompensa aleasa de tine, ceea ce ai cumparat ne va ajuta sa amenajam sala in care vor avea loc cursurile cu tot ce e necesar: mobilier, proiector, laptopuri, kituri de imprimante 3D pentru incepatori, licente software. Amenajarea si achizitiile vor fi facute la inceputul lui ianuarie pentru a putea deschide oficial spatiul cel tarziu pe 20 ianuarie 2020.

Cursurile se vor desfasura in perioada 20 ianuarie 2020 – 20 martie 2020, in functie de un calendar flexibil.


Echipa proiectului


Irina Stoican si Dragos Toader. Arhitecti, cu experienta in modelare 3D de peste 13 ani, dornici sa impartaseasca magia tehnologiei si experienta acumulata in ultimii 5 ani in propriul atelier de prototipare. 

Prinsi intr-o continuu sir de plasmuiri ale lumii computerizate, stapanim spatiul virtual tridimensional si imblanzim imprimante 3D cu scopul de a ne ajuta clientii sa dea startul in lumea reala unor produse inovative bazate pe proiecte atent calculate. Avand experienta in grafica pe computer si software destinat printarii 3D, oferim servicii de consultanta, proiectare CAD specializata si prototipare rapida cu materiale plastice si rasini pentru a transforma intr-un mod cat mai eficient o simpla idee sau o schita intr-o realitate palpabila.

Puncte de risc în realizarea proiectului

In principiu, nu exista riscuri majore. Produsele sunt facute in-house, prin urmare pot aparea doar intarzieri mici, de cateva zile, daca se defecteaza echipamentele existente. In ceea ce priveste cursurile, pot aparea intarzieri in amenajarea spatiului sau achizitii noi. 

Date de contact:

Pentru orice intrebari despre noi, campanie sau recompense, ne gasesti oricand la:

Email: [email protected],ro

Facebook 

Telefon: 0726.348.152