Rubik School - Împreună construim o altfel de școală. Chiar altfel.

Rubik deschide prima grădiniță și scoală cu învățare auto-dirijată din București. La noi, copiii aleg ce și cum vor să învețe, în funcție de interesele și pasiunile lor. Suntem un spațiu în care au o voce și libertatea de a lua decizii, dezvoltându-se astfel în adulți autonomi, iubiți și fericiți.

Inițiatorii campaniei

Luiza Apostu
Luiza Apostu
Laura Munteanu
Laura Munteanu
11006 euro

110% din 10000 euro necesari

Finanțat cu succes

mai sunt

0 secunde

durata campaniei

03 Nov / 15 Dec

susținatori

164

Finanțare fixă - Proiectul trebuie finanțat 100%.
În caz contrar, banii sunt returnati.

Ce facem?

Creăm un program de școală și grădiniță, pentru copii cu vârsta între 3-10 ani, care are la bază învățarea auto-dirijată, un loc în care copiii se simt în siguranță să exploreze, învață în natură, își dezvoltă autonomia și li se oferă încredere în propriul proces de învățare.

La Rubik copiii învață să gândească, să ia decizii, să acționeze, să construiască relații sănătoase și să fie ei înșiși. Le dezvoltăm copiilor abilități, atitudini, valori, comportamente și nu doar cunoștințe.

Cum facem?Am adunat din întreaga lume metode de învățare alternativă pentru a construi comunitatea agilă Rubik School. 

Modelul Agile Learning
Funcționăm pe principiile și instrumentele modelului Agile Learning, în grupe de vârstă 3-6 ani și 6-10 ani, cu oportunități de învățare în grupe mixte, crescând cu prima generație de copii până la 14 ani. Folosim învățarea experiențială, interdisciplinară, bazată pe joc, joacă și libertatea de a învăța în funcție de interesele și pasiunile fiecărui copil.

Planificare ziToți copiii planifică împreună cu educatorul și ceilalți colegi calendarul săptămânal și mai apoi pe cel zilnic. Fiecare copil își are propriul instrument prin care se auto-organizează, ținând cont de ofertele de învățare din ziua în curs, de nevoile pe care le are și de planul de învățare creat împreună cu educatorul la începutul anului. 

Învățare bazată pe nevoile copilului

Ținem cont de stilul, ritmul și nevoile de învățare ale fiecărui copil, nevoile socio-emoționale, pasiunile și interesele pe care le are, abilitățile, punctele forte și experiențele anterioare.Reflecție și Autoevaluare

Ne antrenăm mușchiul autoevaluării prin reflecția de la finalul fiecărei zile, moment ce ne ajută să sedimentăm ce am învățat, ce ne-a plăcut, ce ne propunem să facem diferit sau să păstrăm, cum ne-am simțit.

Spațiu ofertant, deschis

Oferim spații deschise și diverse de învățare, care îi invită pe copii să exploreze, să fie curioși și să experimenteze. Fiecare concept nou studiat este pus în practică, ancorat în viața reală și îi pregătește pentru viitor.


Spațiile Rubik:

* Spațiu pentru artă
* Săli de studiu/ ateliere
* Makerspace: spațiul în care copiii își fac proiectele proprii folosindu-se de lemn, ciocan, cuie, lut, sfoară și alte materiale de construcții.
* Spațiul de experimente științifice
* Curte
* Bucătărie
* Spațiu de relaxare/ liniște
* Sală deschisă: o sală mare pentru întâlnirea comunității, planificarea calendarului săptămânal și zilnic, reflecția de la finalul fiecărei zile.


Certificare internațională:
Ne vom certifica la o școală internațională din SUA, ca în homeschooling, pentru ca școlarii noștri să fie înscriși într-un sistem.


De ce Rubik School? 

* Suntem singura școală din București cu un model de educație centrat pe nevoile copilului, ce are la bază învățarea auto-dirijată.
* Copilul tău va învăța cum să învețe și astfel se va descoperi în fiecare zi.
* La Rubik School copiii se învață unii pe alții, folosesc jocul și natura ca instrumente de învățare și se auto-organizează în comunitate.
* Rubik este un spațiu în care copiii sunt iubiți, iar dezvoltarea lor socio-emoțională este o prioritate.
* Construim fundația unui adult autonom în învățare și viață, echilibrat, pasionat de ce face, un cetățean responsabil și activ.

Stadiul actual al proiectului

Am început prin a testa modelul în vară, organizând prima TABĂRĂ URBANĂ Agilă din București, unde copii cu vârste între 4-12 ani au învățat împreună, și-au antrenat abilități și s-au jucat.Din 4 Noiembrie 2019 am deschis COMUNITATEA DE ÎNVĂȚARE AUTO-DIRIJATĂ (afterschool) pe Strada Muzelor nr 4, Piața Unirii, cu un program zilnic de la 11:30-18:00, pentru copii cu vârste între 6-10 ani. Programul este atât pentru copiii care sunt înscriși la o școală, dar și pentru cei care învață în sistem homeschooling sau sunt unschoolers.

Planuri de viitor

În Februarie 2020 ne vom muta într-o casă tot în zona Unirii/ Tineretului, cu un spațiu mai generos, pentru a putea deschide începând cu luna Martie cele 2 grupe de grădiniță și pentru a suplimenta numărul de locuri ale copiilor înscriși în comunitatea agilă (afterschool) în programul 11:30-18:00.

La începutul lunii Februarie 2020 deschidem și înscrierile pentru primele grupe de școală care vor începe din Septembrie 2020.

Următorii pași de făcut


1. Alege una dintre recompensele propuse mai sus. Ele au fost gândite special pentru această campanie.  Te poți bucura chiar tu de ele, le poți oferi cadou unui prieten, altui părinte sau unui copil.
2. Ne poți ajuta cu răspândirea veștii despre campania de crowdfunding, așa cum vrei tu: Facebook, Instagram, blog, în discuțiile zilnice cu apropiații, cu alți părinți sau cele de la birou.
3. Dacă știi pe cineva cu care am putea colabora, sau dacă vrei chiar tu să ni te alături în această călătorie și campanie, nu ezita să ne contactezi.
4. Fii parte din comunitatea Rubik School. Ne poți susține printr-un like/ follow pe Facebook și Instagram.
5.  În același timp, o să te rugăm să ai puțină răbdare cu noi! Ne așteaptă o perioadă intensă, cu multe experiențe de învățare și joacă pe care le pregătim pentru oameni mari și mici și a căror organizare solicită timp.

Obiectul decorativ, tricoul sau sacoșa, ajung la tine până la finalul lunii Decembrie.

Weekendurile agile vor fi organizate în funcție de disponibilitatea părinților și copiilor. Venim cu propuneri de date pe mail.

Taberele vor fi organizate în 2020: într-una dintre vacanțele copiilor 6-10 Ianuarie6-10 Aprilie/ 13-17 Aprilie sau 22-26 Iunie. Vom stabili ulterior, împreună cu voi datele taberelor.

Locurile în comunitatea agilă (afterschool), de Luni-Vineri 11:30-18:00 se pot ocupa din Ianuarie 2020.

Voucherele pentru programul oferit copiilor de grădiniță sau școală, vor putea fi folosite începând din Februarie 2020.

Echipa proiectului

Suntem educatori, traineri, arhitecți educaționali, cercetători, antreprenori, o echipă de oameni pasionați de educație, ce învățăm la nebunie zi de zi. Ne-a adus laolaltă dragul față de învățarea auto-dirijată și încrederea într-un sistem de educație alternativ care îi pregătește pe copii pentru viitor. 


Continuăm să creștem și să ne mărim echipa alături de care vom construi o altfel de școală!

Puncte de risc în realizarea proiectului

Există riscul ca găsirea și amenajarea noii locații să dureze mai mult decât am plănuit, pentru că ne dorim un spațiu cât mai potrivit pentru joacă și învățare. Vom ține însă în permanență legătura cu tine pe mail și la telefon, pentru ca tu și copilul tău să vă bucurați de experiențele Rubik.

Noi ne-am luat cât mai multe măsuri de precauție, așa că sperăm ca riscurile să rămână doar ipotetice.


Date de contact:

www.rubikschool.ro
0742.225.406
[email protected]

Rubik Agile School pe Instagram și Rubik School pe Facebook