Transformo - din nou copil

Transformo este scena de creație unde au loc toate ideile copilului tău, iar surpriza vine la ora culcării când nu mai trebuie să-ți faci griji cu strânsul jucăriilor. Transformo le strânge pentru voi, se dă cuminte la perete, le păstrează intacte și vi le oferă a doua zi exact cum le-ați lăsat.

Inițiatorii campaniei

Rares Sampaleanu
Rares Sampaleanu
2035 euro

102% din 2000 euro necesari

Finanțat cu succes

mai sunt

0 secunde

durata campaniei

21 Nov / 21 Dec

susținatori

29

Finanțare fixă - Proiectul trebuie finanțat 100%.
În caz contrar, banii sunt returnati.

Transformo este un ștrengar căruia îi place să se joace, de aceea e bun prieten cu copiii. Câte lumi nu se pot construi pe carapacea sa? Câte cărări și șosele, clădiri și mașini, râuri și piste de aeroport? Dacă îi intri în voie, poți să faci chiar și o telecabină sau doi munți.


În același timp, îi cunoaște bine și pe părinți, știe că "strânge jucăriile", "pune-le la loc" sau "fă-ți curat în cameră" sunt cuvinte pe care, deși le spun mai mereu, ar prefera să nu o facă. Transformo, pentru că e prieten și cu ei, face el asta în locul lor.

Element inovativ de mobilier funcțional, Transformo este o masă de joacă ce se convertește în etajeră păstrând intactă întreaga lume construită. Copilul se poate juca în voie pe masă, iar la lăsarea serii poți face loc în cameră dintr-o singură mișcare ridicând-o la perete și transformând-o în etajeră, cu toate jucăriile așezate cuminți pe polițe. A doua zi o convertești din nou în masă, iar joaca poate fi reluată de unde a rămas.


Pesemne rudă cu Pinocchio, este făcut tot din lemn, e adevarat, în versiune modernă adică din plăci încleiate de pin și placaj gros de mesteacăn. Tot modernă este și construirea sa, în care dalta și ciocanul au lăsat loc proiectării CAD și mașinilor numerice de debitare. Totuși, finisarea și șlefuirea sunt manuale aducând senzația de căldură pe care o simți în preajma sa.


Copilul tău poate face multe lucruri pe tăblia lui Transformo: poate întinde plăci de bază de Lego creând orașelul pe care l-a visat, poate folosi foi mari de carton pe care să picteze harta lumii din imaginația sa unde personajele și figurinele sale preferate vor porni în aventură, iar cu puțin ajutor din partea ta poate crea forme sculptând în polistiren sau folosind tehnici de colaj. În pauzele de joacă, poate folosi masa la teme, citit, pictură sau orice altceva ar putea face pe o masă obișnuită. Dacă imaginația e în pauză, câteva kituri predefinite de peisaje și orășele pot veni să salveze situația.În fiecare seară magia apare cînd Transformo "arhivează" tot ce ați creat pentru ca a doua zi să vi le ofere înapoi. Între timp mama poate face curat fără grija că va găsi în sacul aspiratorului ce nu trebuie. În plus, Transformo are un buzunar generos unde copilul poate parca jucăriile atunci când vrea să schimbe decorul sau vrea pur și simplu să le lase să se odihnească.


Când a fost ultima dată când te-ai supărat că peretele proaspăt zugrăvit a fost redecorat de cariocile celui mic? Transformo e făcut pentru asta, îl poți vopsi, lăcui, sau poți lipi ce vrei tu pe el. Fă-l să arate ca nimeni altul și trimite-ne și nouă o poză.


Ca să nu se sperie când strănută, Transformo și-a luat câteva măsuri de siguranță. Stă fixat la perete cu șuruburi, iar brațele sale ridicate sunt înțepenite cu un dublu sistem de protecție. Câteva tatuaje îți arată de unde să-l prinzi când îl transformi și unde nu-i place să-l atingi.


Pentru a ajunge la tine acasă, Transformo se face mic cât să încapă într-o cutie de carton. Odată ieșit din ea, are nevoie de puțin ajutor din partea ta ca să "se pună pe picioare". Dacă se prinde în joc și copilul tău, cu atât e mai mare aventura.


Doi Transformo fac echipă bună atunci când îi lipești spate în spate. Ce-ți oferă? Terenul de joacă e de două ori mai mare. Burtica în care se pot odihni jucăriile este și ea mai generoasă. În plus, cu roți în loc de picioare, poate ajunge ușor oriunde e rost de joacă. Îl poți striga Transformo Duo!Stadiul actual al proiectului

Transformo nu mai e chiar un copil, dar nici adult nu este încă. Aș zice, așa, un adolescent. A plecat deja de acasă de câteva ori și de fiecare dată am construit altul în loc. Mereu am îmbunătățit câte ceva pentru a-l face mai prietenos. Ca să se poată maturiza, e nevoie să se cloneze în câteva zeci de exemplare, să ajungă în casele noilor săi prieteni de la care să capete încredere și curaj să mearga mai departe, să aibă frațiori și surioare, să plece la joacă în alte orașe și mai poate, mai târziu, la studii în alte țări.

Un atelier din București care împărtașește plăcerea pentru joacă a lui Transformo va fi sala de naștere a următoarelor serii, iar șlefuirea, finisarea, asamblarea și testarea sunt găzduite de Nod Makerspace, locul de origine al multor creații de design românesc.

Următorii pași de făcut

Transformo vrea să ajungă pe cont propriu, sustenabil financiar. Are nevoie să poposească în casele cât mai multor prieteni noi și de aceea lucrăm împreună la crearea identității online și ne facem publicitate, inclusiv prin această campanie.

Își dorește o familie mai mare așa încât în studio se fac schițele a două-trei variațiuni de formă și dimensiuni și a unui model-surpriză pentru oameni mari. Pe post de prichindei i-ar plăcea niște accesorii precum kituri de lumi pretipărite și kituri de decorare. Dar ca toate acestea să iasă cu bine, este musai-musai ca primul pas să-și facă efectul.

Echipa proiectului


Eu sunt Rareș, tatăl lui Transformo. Îmi place lemnul de când mă știu, iar copilaria mi-am petrecut-o construind de la clasicele suporturi de șervețele din traforaj până la tribuna terenului de fotbal din curte sau casuța de sub nucul din spatele grădinii.  Visul meu era (dar să nu spui nimănui) să fac trenuri din lemn în care să călătoreasc, gări din lemn în care să poposesc și orășele din lemn în care să locuiesc.

Vreau să fac lucruri utile pentru oameni și pentru copiii lor, fie prin obiectele pe care le creez, fie prin experiențele pe care le generez sau educația la care pot contribui. Lucruri care să îmbine plăcerea de a face un ceva util cu provocarea inginerească. E greu pentru ca îți trebuie ceva mai mult decat dorință. Transformo este un început în această călătorie și vreau să mă ajute să merg mai departe.

Toate aceste lucruri frumoase se întâmplă la Atelierul Mari și Mici, studioul pe al cărui șevalet a prins contur Transformo și pe care îl gasiți la Nod Makerspace.

Puncte de risc în realizarea proiectului

Dacă Zmeul cel Rău se pune de-a curmezișul și mă întârzie să ajung cu Transformo la tine după cum ne-a fost vorba, scot paloșul și mă lupt cu el, iar între timp îți trimit veste ca să știi că n-am uitat ci doar mai am nițel de furcă. 


FAQ

Cum te pot contacta dacă am o întrebare?

Îmi poți scrie un email la [email protected] sau poți vizita pagina de Facebook. Dacă vrei să îl cunoști pe Transformo în carne și oase, vino la Nod Makerspace pentru o sesiune de joacă. Aruncă buzduganul înainte, ca să-ți ies în întâmpinare.

Cum ajunge Transformo la mine?

Prin București și Cluj-Napoca ne plimbăm adesea și astfel poți beneficia de o livrare personală. Dacă locuiești în alt oraș, Transformo se face pachet și găsește drumul spre tine, cu ajutorul curierului. Tu doar să-l ajuți la asamblare.

Cât costă transportul?

În timpul acestei campanii transportul este gratuit de-a lungul și de-a latul tărâmului românesc. Dacă există cereri speciale din împărățiile vecine, putem găsi soluții de transport cu extra cost ce va fi discutat personal.

Când îmi va bate la ușă?

Să construiești un Transformo e o treabă migăloasă astfel că va dura o vreme, însă în a doua jumătate a lunii ianuarie 2018 va fi gata pentru călătoria spre tine.

Cât de mare e Transformo?

Când este desfășurat, Transformo are 110cm lungime x 56cm înălțime x 82cm adâncime. Retras la perete, se înalță la 110 cm și se subțiază la 31cm, adică 110cm lungime x 110cm înălțime x 31cm adâncime. Greutatea îi este una pe măsură, cam 20 de kilograme.Credits


Fotografii şi video: Anca Chițoran

Anca cunoaşte proiectul de la primul prototip, a fost alături pentru a surprinde în poze şi a încuraja fiecare etapă de dezvoltare a produsului.

Voce și coloană sonoră: Andra Roman

Studio: Cristina Adam Photographer