YENIPUF - Un set de pufi. Multiple variante de stat.

Cu cât mai mulți, cu atât mai multe variante! Yenipuf este un set de pufi ușori și confortabili pe care îi poți combina pentru a crea piese complet diferite de mobilier. Sunt în întregime creați în România, manual, și îi poți personaliza ușor în culori și materiale care merg la fix în livingul tău!

Inițiatorii campaniei

Andreea Ștefan
Andreea Ștefan
820 euro

27% din 3000 euro necesari

Nefinanțat

mai sunt

0 secunde

durata campaniei

05 Sep / 05 Oct

susținatori

20

Finanțare fixă - Proiectul trebuie finanțat 100%.
În caz contrar, banii sunt returnati.

Iți dorești un fotoliu în care să te relaxezi când te uiți la tv? Nu ai spațiu dar ți-ai dori să ai mai multe locuri de stat pentru când îți vin prietenii în vizită? Yenipuf este fotoliul potrivit pentru când vrei să citesti, să te relaxezi sau să stai cu prietenii. Pernele se combină simplu și intuitiv, deci utilizatorul poate găsi singur noi variante de stat.

Un set = multiple variante de stat 

Husele reprezintă noutatea, fiindcă sunt accesorizate cu chingi textile, rigide, care se tensionează cu ajutorul cataramelor de reglaj. Astfel pernele pot fi puse în diverse variante. Se pot face mai multe combinații, iar cu cât numărul pernelor crește, cu atât posibilitățile sunt mai multe.

De la concept la idee. 100% conceput și produs manual în România

Totul a început în urmă cu câțiva ani, când mi-am propus să fac un obiect de șezut care să se schimbe în funcție de momentele zilei, de activități și de numărul de persoane pe care le am în casă. Și care totodată, să nu îmi ocupe mult spațiu de depozitare. De atunci am făcut trei prototipuri, pe care le-am modificat până am ajuns la această formă și la felul în care pufii sunt manevrați și transportați. Așa a apărut Yenipuf.

Numele vine din limba turcă, fiindca otomanul (puful, “ottoman” în engleză) este un obiect de șezut specific spațiului turcesc, iar “yeni” înseamnă “nou”, fiindcă setul meu de otomani este îmbunătățit, datorită sitemului de chingi. Am creat un set de pufi adaptabil nevoilor noastre, care să își găsească locul în diferite spații. 
Perfect și pentru copii

Yenipuf este foarte potrivit și pentru copii, deoarece acest obiect de șezut este moale, atrăgător prin forma și prin varietatea de culori în care se poate realiza. Și un lucru foarte important, nu rănește. Îl pot folosi fie în camerele lor, fie la grădinițe, fără să fie în pericol să se lovească. Reprezintă un exercițiu bun de creativitate pentru aceștia - pot „asambla” fotoliul, sau pot descoperi cum acesta se transformă.


Ocupă puțin spațiu de depozitare

Se pot stivui și scoate când vin prietenii în vizită, se pot folosi ca loc de stat și măsuța. Yenipuf sunt foarte potriviți pentru casă, dar își găsesc locul și în spații publice, precum biblioteci, birouri sau grădinițe.Ușor de transportat datorită ambalajului

Cei trei Yenipufi vin ambalați într-un sac simpatic, de pânză, pe care îl poți refolosi. Acesta are o chingă, pentru a-l putea apuca mai ușor și purta pe umăr.Huse detașabile, ușor de spălat 

Pernele sunt acoperite cu huse detașabile, care se pot spăla la mașină la 30 de grade atunci când este nevoie. Acestea sunt accesorizate cu fermoare, arici și chingi rigide. Chingile își modifică lungimea și se tensionează prin catarame de reglaj.Materiale

Setul este compus din:

- 3 perne albe cu diametrul de 70 cm. Sunt cusute dintr-o pânză albă, rezistentă, umplută cu perle de polistiren; 

- 3 huse detașabile, care pot fi de aceeași culoare, sau la alegere de culori diferite, dintre cele din mostrar, sau în combinația de materiale din filmulețul de prezentare;

- un sac simpatic, de pânză;

Instrucțiuni de utilizare

Husele se pot spăla la mașină la 30 grade, uscare pe sârmă. Sacul se spală la mașină la 60 grade, uscare normală.Dacă îți dorești un set cu huse din materiale impermeabile, contactează-mă și vom găsi împreuna materialele și culorile potrivite pentru tine.


Stadiul actual al proiectului

Am produs pufii și i-am testat în diferite situații: în aer liber, într-o bibliotecă, în zona de relaxare al unui spațiu de birouri, într-o grădiniță și nu în ultimul rând într-un living. S-au integrat frumos în toate spațiile și s-au bucurat de feedback pozitiv și mult entuziasm. 

Yenipuf sunt în stadiul de prototip. Pufii comandați se vor realiza manual, cu energie pozitivă și mare atenție la detalii :) Voi avea grijă să începem din timp producția, așa încât la finalul campaniei să ți-i pot livra fără întârzieri.

Mostrarul de materiale din care se pot face pufii, pe perioada campaniei:Am încercat să surprind culorile exacte, dar este posibil ca ele să varieze în funcție de lumină și de display. Am folosit lumina naturală. Îți pot trimite cu drag fotografii suplimentare dacă este necesar.

Următorii pași de făcut

● Septembrie 2018 – iau feedbackul tău printr-o campanie de crowdfunding;

● Octombrie și noiembrie 2018 – mă apuc de treabă și îi produc;

● Noiembrie și decembrie 2018 – livrări;

Toate seturile comandate vor fi livrate până la data de 15 decembrie 2018.

După finalizarea campaniei vreau să încep o colecție de Yenipufi personalizați, cu dimensiuni mai mari și materiale premium, cu imprimeuri realizate de designeri. 

Echipa proiectului

Bună, sunt Andreea, designer de produs și de interior. Am studiat Designul de produs atât la UAUIM în București, cât și la POLITECNICO di Torino, și am lucrat în domeniul designului de produs și în birouri de design și arhitectură.

Pentru mine, designul înseamnă să vii în întâmpinarea nevoilor oamenilor cu produse și obiecte de mobilier care să le satisfacă necesitățile și să scoată maximul din potențialul unui spațiu. Cred că designul îmbunătățește calitatea vieții, iar acest lucru mă provoacă mereu să fiu creativă.


Puncte de risc în realizarea proiectului

Pot apărea mici întârzieri la livrare din cauza unui număr mare de seturi comandate, acestea fiind realizate în totalitate manual. Te voi anunța din timp și voi căuta soluții, așa încât să te afecteze cât mai puțin această posibilă întârziere.

Pentru a elimina riscul de a nu găsi toate materialele dorite, pe perioada campaniei voi realiza pufii doar cu materialele din mostrarul fotografiat și în combinația de materiale din filmulețul de prezentare.


Date de contact

Intreaba-mă orice!

andreeastefan.ro

Facebook:  Andreea Ștefan - Interior designer, sau Yenipuf

Email:   [email protected]


Fotograf: Vlad Popescu

Video: Iuliana Popescu - In the dim light