Cea mai complexă platformă pentru antreprenori la început de drum

Lansat în 2016 sub umbrela metaforei “Orașul Antreprenorilor”, Startarium este locul în care antreprenorii existenți sau în curs de devenire au acces la tot ce au nevoie pentru a lansa și a crește o afacere de succes. O inițiativă Impact Hub și ING, platforma este construită pe 3 piloni – învățare, testare și finanțare – și îsi structurează beneficiile în mai multe module funcționale: instrumente de business, cursuri online, interviuri cu antreprenori români, platformă proprie de crowdfunding, mentorat, networking și pitching.

45,810membri

Utilizatori înregistrați în comunitate

58mentori

Mentori de business și consultanți

461materiale

Cursuri video, interviuri și articole

+600,000EUR

Premii și finanțare pentru startupuri

4,462idei

Idei de afaceri publicate în Laborator

Cursuri
video

Articole
educaționale

Povești
de succes

Unelte
interactive

Mentorat
gratuit

Comunitate
de antreprenori

Forum
de consultanță

Competiția
PitchDay

Incubator
Startarium.Inc

Platformă
de crowdfunding

PitchDay

Startarium PitchDay este una dintre cele mai importante competiții de pitching dedicate startupurilor din România; evenimentul oferă nu doar premii de 120.000 EUR în fiecare toamnă, ci și o oportunitate valoroasă de învățare și dezvoltare concentrată a afacerii.

AFLĂ DESPRE COMPETIȚIE

Startarium.Inc

Startarium.Inc este un program unic ce combină resursele unui incubator cu mecanismele unui accelerator. Cinci startupuri beneficiază de mentorship, workshops, networking, oportunități media, resurse financiare și acces la un prețios Advisory Board.

DESCOPERĂ ECHIPELE PARTICIPANTE

Crowdfunding

Odată cu Startarium a fost lansată și platforma aferentă de crowdfunding – mecanismul alternativ de finanțare ce oferă și o importantă oportunitate educaționala. În prezent, platforma găzduiește cele mai de succes campanii desfășurate de antreprenori români.

VEZI CAMPANIILE FINANȚATE

O inițiativă Impact Hub și ING

CEO
Oana Craioveanu
CEO
Impact Hub Bucharest

Startarium nu este un proiect punctual sau o campanie de marketing. Este o inițiativă apărută în zona în care misiunile a două organizații s-au integrat într-un mod coerent: pentru ING, care a avut ideea acestei platforme, este un proiect de CSR, care urmărește să educe antreprenorii și să le ofere resurse utile la început de drum, care depășesc cu mult zona de finanțare. Pentru Impact Hub, care a transformat această idee în realitate, Startarium vine în completarea misiunii lor. Cu ajutorul tehnologiei, pot astfel să facă accesibile unui număr mult mai mare de antreprenori tot know-how-ul, comunitatea și resursele unui hub, dincolo de spațiul fizic.

Head Of Advisory Channels Management
Cătălin Vasile
Head Of Advisory Channels Management
ING România

La ING, ne place să inovăm și să îi atragem în jurul nostru pe cei care își doresc, ca și noi, să facă lucrurile mai bine. Credem că societatea românească va fi puternic modelată de efortul oamenilor de acțiune, a acelor antreprenori care vor să aducă produse și servicii mai bune pentru clienții lor, pasionații și curajoșii care vor „mai bine” în jurul lor. Asta ne motivează să îi susținem cu toate resursele de timp, bani și capital uman pe care le avem la dispoziție. Sperăm ca Startarium, cu ajutorul partenerilor noștri și al comunității care se formează în jurul platformei, va deveni în scurt timp un punct de sprijin pentru acești antreprenori români.

Project manager
Adina Cretu
Project manager
Startarium

Obiectivele Startarium depășesc anul 2020 și urmăresc indicatori nu doar despre platformă în sine, ci mai ales despre cei care o folosesc – câți antreprenori au trecut la nivelul următor prin programe de incubare sau au beneficiat gratuit de mentori, pentru câți dintre ei am facilitat finanțări, câți sunt mai «educați» în ceea ce privește cultura antreprenorială și deci mai pregătiți de succes sustenabil. Nu e o misiune ușoară, dar este una cu sens și miză reală în economie: de a aduce sprijinul din zona stratosferică, de filosofie, declarații și panouri publicitare, până la «firul ierbii», în viața reală de zi cu zi a antreprenorilor locali.

Startarium pune bazele unui ecosistem inovator pentru startup-urile românești. Mai mult »
Proiectul vine în ajutorul celor care pornesc, în România zilelor noastre, în aventura de a fi antreprenor. Mai mult »
În prezent, Startarium.Inc este unul dintre cele mai complexe programe de incubare autohtone, reușind să echilibreze sprijinul pe termen lung, gradual și echilibrat cu perspectiva unei evoluții intense, continuând astfel misiunea Startarium de susținere și dezvoltare a mediului antreprenorial. Mai mult »
Startarium.ro, o nouă platformă educațională lansată de Impact Hub și ING Bank, poate deveni punctul zero pentru lansarea în afaceri. Mai mult »
Ce câștig îi poate aduce unui antreprenor român participarea la un concurs, dincolo de un premiu în bani? Experiență, cunoștințe noi și poate chiar o imagine mai clară asupra propriului business și, mai ales, cu privire la direcția de urmat. Acesta este și scopul Startarium PitchDay, un concurs de antreprenoriat în care premiile de 100.000 de euro aduc nu doar finanțări, ci mai ales oportunități de învățare pentru participanți. Mai mult »

Intră în Orașul Antreprenorilor