Întrebările

Cum știu dacă mă calific?

E simplu, dacă ai un startup, e posibil să te califici. Dacă ai și echipă de maxim 4 oameni, e chiar probabil. Mai departe, căutăm afaceri la inceputul stadiului operațional, nu doar un MVP, din orice industrie.

Cum se derulează selecția?

Vei putea să aplici online. Mai departe, echipele care ne conving de potențialul de creștere al afacerilor lor vor trece in etapa de profilare: vom evalua membrii echipelor pentru a-i identifica pe aceia cu cele mai mari șanse de reusită in acest program și cu determinarea de a susține creșterea și impactul in ecosistemul din care fac parte. Cele 15 echipe finaliste vor trebui apoi să convingă Comisia de Selecție, live, față în față, și abia apoi vom alege cele 5 startup-uri cu care vom lucra din spațiul Impact Hub Bucharest. (Zi de zi, timp de un an, de aici și procesul riguros de selecție!)

E un program gratuit sau pe bani?

E un program a cărui valoare se ridică la aproximativ 40.000 de euro de echipă, iar din această sumă,  6.000 de euro îi veți primi in bani, chiar de la inceputul programului (vezi aici alte beneficii). Nu va trebui să plătiți nimic, dar, ca să nu ți se pară că sună prea bine ca să fie adevărat, să stii totuși că va trebui să munciți mult. Zi de zi, cu obiective și targeturi, cu presiune și oportunități, cu alegeri și provocări, ca in viața reală ;)

Care e calendarul de activități?

Din experiența Impact Hub in lucrul cu sute de antreprenori in zeci de programe și 5 ani de “curatoriat” antreprenorial, am conceput un mix susținut, un maraton de 1 an de zile cu multe sesiuni de sprinturi care să vă ajute să creșteți sustenabil, cu impact la fel de puternic și după incheierea programului. Activitățile vor include traininguri și workshops la 1-2 luni, intâlniri de mentorat oricând veți avea nevoie, sesiuni intense de lucru dar și zile “obișnuite” de muncă din spațiul Impact Hub. Trimestrial, veți avea prezentări in fața unui Advisory Board care va evalua progresul vostru intre etape și pașii următori spre obiectivul cu care intrați in program. Și da, puteți fi excluși din program dacă nu vă indepliniți obiectivele, e acel gen de program.

Cine sunt oamenii implicati in program?

Startarium.Inc este un program Impact Hub cu sprijinul ING, care aduce impreună:

Mentori: Impactul lor asupra unor echipe de antreprenori in plină ascensiune este unul definitoriu, de aceea invităm in program numai profesioniști, fondatori, practicieni, care să-i insoțească pe participanți in drumul lor spre creștere, impărtășind propriile experiențe

Traineri: De la product development, marketing la HR sau financial planning, vom crea pentru echipele participante o experiență intensă de invățare printr-un mix complex de cursuri și workshopuri susținute de experți locali și internaționali, de-a lungul unui an de zile

O echipă dedicată: Formează Comisia de selecție (care va alege cele 5 echipe participante dintre cele 15 finaliste) Board-ul de evaluare (se reunește in 4 intâlniri trimestriale pentru a evalua progresul echipelor) și echipa Startarium responsabilă de coordonarea acestui program de impact

Unde va avea loc programul? / Unde se desfășoară activităţile?

Una dintre resursele valoroase la care participanții vor avea acces este noul spațiu Impact Hub Bucharest din zona Timpuri Noi, un spațiu de 1600 mp pe malul Dâmboviței, cu full-access la toate resursele unui spațiu creativ de co-working, cu zonă dedicată pentru echipele Startarium.Inc și drepturi depline de membru al comunității, inclusiv acces la rețeaua globală de hub-uri din peste 60 de țări.

Dacă ai nevoie de informații suplimentare, scrie-ne pe [email protected]